SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Wednesday, April 25, 2012

Perkembangan Terbaru: Abahku

Assalamualaikum






kalau a.k.u lah jadi doctor
mmmmm
sah failed bab-bab lukisan
tu pasal a.k.u tak jadi doctor kot kan..
walaupun dulu
dalam report card....
tulis CITA-CITA
DOCTOR, LAWYER tak pernah lari tiap-tiap tahun
yang TEMPAT KETIGA tu je ubah-ubah...
tapi bila dah besor nieH
lari ke laut CITA-CITA tu

eh...dah cerita pasal lain
actually tu lah gambaran salur jantung Abah a.k.u
a.k.u tak paham lah
tapi dari XRAY yang a.k.u tengok
which was a.k.u tak sempat nak snap sbb 'mak guard' cam singa dah lalu...
ada macam blocking kat saluran jantung
dan selepas doctor pecahkan blocking tu
saluran jantung Abah nampak lebih clear dan besar...





dan a.k.u sempat snap gambar di atas..
saja-saja nak jadi doctor
nak tau ape maksodnya
maka....
a.k.u pun memulakan edisi siasast di gugel

DIAGNOSIS

Extensive Anterior MI - a.k.u dok gugle gugle..
tapi macam ni yang a.k.u rasa boleh terjemahkan maksod dia kannnn

Myocardial infarction (MI) oracute myocardial infarction(AMI), commonly known as a heart attack, results from the interruption of blood supply to a part of the heart, causing heart cells to die. This is most commonly due to occlusion (blockage) of a coronary artery following the rupture of avulnerable atherosclerotic plaque, which is an unstable collection oflipids (cholesterol and fatty acids) and white blood cells (especiallymacrophages) in the wall of anartery

HPT - apa yek??

Dyslipidemia pulak 

Dyslipidemia or dyslipidaemiais an abnormal amount of lipids(e.g. cholesterol and/or fat) in the blood.

tapi Alhamdulillah
Abah telah dipindahkan ke wad biasa semalam...
doc masih monitor kesihatan Abah..
moga Abah cepat baik ye...
Aminnnnnn

6 comments:

  1. kira tulisan doktor ni cantik gak laa..
    sbb still boleh dibaca..huruf2nye clear
    normally tulisan doktor...
    kalah cacing kerawit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. doctor ada wawasan ni nama dia..ha ha ha

      Delete
  2. Semoga Abah kak ila cepat sihat. Doa byk2 ye...

    ReplyDelete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...