SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Monday, June 17, 2013

Jom Melawat Menara Kuala Lumpur

Assalamualaikum

ok lah..kite masok bab naik ke observation deck ye....
macam biasa......sebelum masok nanti..dia akan check tiket dan lepas tu dia akan tarik perhatian kite ke satu sudut tuk amik gambar
(biasalah tu kan..nak perabih duit den)
lepas tu..bersedia untuk menuju ke puncak dengan bantuan 'lif'
takkanlah naik tangga kan.....fuhhhhh mau tiga hari tiga malam tu kalau suh naik tangga .. ha ha ha

kita layan dulu gambor ye...
kat atas tu...hanya nampak permandangan Kuala Lumpur dari atas lah
macam posting a.k.u sebelum ni..
a.k.u ada posting gambar KLCC dari puncak..dan gambar sekolah menengah a.k.u dulu CBN
semua tu a.k.u captured dari puncak nunnnn...
dan jangan di sangka a.k.u guna kamera canggih-canggih ok amik gambar tu..
ada antaranya a.k.u amik hanya menggunakan Ipad
dan gambarnya masih debaboooooo.......
contoh gambar yang hanya menggunakan Ipad..gambar KLCC yang a.k.u pernah up duluuuuuu
tapi kalau seperti dua gambar di bawah..
kenalah guna kamera bagak tu
zooooommmmm jauh skitttt..
nampak nun di sana Istana Negara yang baru tuuuu






luas terbentang kannnnnn bila tengok Kuala Lumpur...
nunnn jauh saujana mata memandang...cewahhhh

tak sah kalau tak bergambar kat atas tu kan...rugi woOoOoO..
dah naik mahal-mahal...baik bergambar sekali kannnn





port kat atas ni paling glamer..ramai gak orang bergambar kat sini



peaceeeee!!..
orang peace guna dua jari
dia 1 jari je OK
1 Malaysia kekdahnya..
aiyoooo Pa'immmmmmm.....

ape-apelah..asalkan dia tau tu Peace yo!!
ha ha ha

kalau Kak Long
tok sah tanyalah
macam-macam aksi dia buat...






sayu bila tengok gambar Alieyah dan babah dia..
mmm dah besar anak dara a.k.u ni sebenarnya...
si Pa'im....pun dah besar gak
tapi masih di anggap kecil
dah namapun 'adik' kannn






gambar kat atas ni..a.k.u belasah je..amik dari belakang
try and error kekdahnya
tapi tak sangka..first try....sasaran tepat..yes!!

oh ye..kat atas ni pun ada gerai-gerai jual cenderahati...
tapi bagi a.k.u
tok sahlah beli
kalau kite ni rakyat Malaysia
sebab..mahal..
baik korang carik kat Central Market..jauhhhh lebih morah OK
ada satu tu..si Alieyah nangis-nangis nak
sib baik a.k.u tak beli
kat atas nun RM30 ok
kat Central Market RM10 je..
fuhhhh sib baik ibu pandai ketika itu..ha ha ha
kot ye pun nak naikkan harga kan
berpatut-patutlah
rakyat Malaysia nieH..
ko nak jual kat tourist ke haper ke..ok lah
takkan lah orang Malaysia sendiri pun ko nak belasah charge mahal-mahal kannn...
tak patot..tak patot
jadinya..ingat ye korang..tak yah beli
mmg apa yang ada kat ataih ni..ada kat Central Market....hehhehe






ok..its time to say goodbye...
ni lah exit untuk ke bawah
masih kena tunggu lif.....

sebaik saja a.k.u sampai di tingkat bawah

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




ingat tak tadi ada cakap..masa nak bagi tiket..ada sesi bergambar
haaaaaaaaaaaaaaa gambar ni lahhhhhh
mula-mula dia bagi gambar yg berframe tu - sama cam kite pegi Legoland kan.....
satu RM35....a.k.u pejam mata kata OK.
pastu dia tunjukkan keychain plak.....tapi amik ngan keychain ni dia bagi RM50
hamboi hamboi..marketing kannn..

disebabkan gambar a.k.u sekeluarga ada kat situ..ye a.k.u pejam mata lagi amik
tetiba masa nak bayar
tup tup a.k.u nampak tuuuuuu yang cam snow snow tuuu
teros tanya...ni berapa pulak
"RM50 kak"

wow!! sOoOOooO cheap......
pandai korang naaa
letak kat sebelah counter nak bayar
tak beli kang...rasa cam rugi plak
ye lah ntah bila bleh datang lagi kannn
dengan buat muka kesian...pastu dia bagitau
"Kalau beli ni (tunjuk kat snow snow tu) plus gambar ni dan keychain ni..kami bagi RM80 pastu kami bagi fridge magnet free"

marketing sangat tau..
tanpa pk banyak
ye ye..saya amiklahhh..grrrrrrr

habis tau duit acik dok bayar benda ni je
tapi tak pelah
kenangan tu penting kannnnnnn
akhirnya terbeli lah keempat-empat barangan tersebut di atas..fuhhhhh.....panas poket a.k.u jap
tu blom campur JUNIOR DRIVER AND BABY DRIVER cap tu..
sampingan-sampingan lagi kan....
tak pe..ibu redha ... demi anak-anak dan keluarga tershentaaaaaaaaaaa




TOTAL DAMAGE .. ber'damage-damage' gak lah...
tapi TOTAL PRECIOUS TIME WITH FAMILY ... priceless...

bagi a.k.u.....kalau dok pk 'belanja yang mahal'
sampai bila-bila pun anak-anak a.k.u tak ke mana-mana
ni bukan statement velagak what so ever ye...
tapi itu pendirian a.k.u
selagi a.k.u mampu...a.k.u boleh 'spent' sikit tuk family
a.k.u teroskannnn
kalau tak mampu..sila tutup mata.....spent the time kat 'penthouse' Taman Melati tuuuu.....
lagipun bukan selalu dapat pegi cam nieH
kalau di kira TOTAL DAMAGE pegi sini dengan ke tempat-tempat lain....
PD contohnya.....mmg jauh lebih tinggi sikitlah perbelanjaannya...
(mmg dalam hati dah berkata-kata..pegi PD lagi morah)
tapi......bak a.k.u kata tadi...TOTAL PRECIOUS TIME WITH FAMILY tuuuu.....priceless....
jadi tak yah lah berkira ngan family sendiri...
hanya kita yang tahu 'keupayaan' kita...

kadang-kadang bawak depa main air kat KLCC yang free tu pun adalah TOTAL PRECIOUS TIME a.k.u dengan family..walaupun hanya main air..tu blom campur main kat taman depan rumah....
bila mereka gembira....a.k.u turut gembira....
tak pelah ibu susah sikit ye.....

ehhhhhhhhhhhhh ada lagi tau..part 3..hehehhe....pegi Menara KL pun bersiri-siri ye..ha ha ha




6 comments:

  1. tu dia..ber part-part haa..setuju dgn akak..quality time tu yg pentingnye..damage2 tu ikut kemampuan kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha....baru banyak sikit cerita
      kalau tak..tak tahu nak cite ape..ha ha ha

      Delete
  2. tak pernah sampai lagi ke sini... oen day maybe... anak anak besar sket.. baru pandai appreciate.. itu hari bwk pegi aquaria pon.. anak anak bantai tido.. sib baik derang tk kene charge on tickets kan.. hehehe :) :)

    mende wajib kalau pegi tempat2 gini.. beli gambar.. mahal pon pejam mata je.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.....mahal pun beli gak lah..kenangan....

      Delete
  3. waaa....rombongan sambil belajar ye kak. mahal kan gambo2 mcm tu. ade gak bli masa kat langkawi tu. ka main marketing dorang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha....rombongan sambil belajar ke Waty..tak lah..family je tuuuuuu

      Delete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...