SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Friday, April 5, 2013

Splashing Time

Assalamualaikum

memang ni pun tujuan utama ke PD..
nak terjon tirok dalam kolammm......



si Alieyah tak yah cakaplah
dia mmg pandai berenang..
yang tak pandai nieh...ibu babah dan adik Pa'im...

arit u gi Carrefour...nampak floating nieH
morah ok 10 hinggit..haaaaaa teros beli...
walaupun ada yang lama..tapi macam Pa'im tak moh naik
sebab gegirl punya kot
kali ni..tak yah pujuk-pujuk..teros nak terjon tiruk dalam kolam...





Fahim memang mula-mula cam terapung-apung je atas air tuuu
tapi lama-lama dia pandai gerakkan kaki dia...dan bertebarlah dia satu kolam tu
sampai susah ibu nak kejar.....

gambar kat bawah ni ada kisah...
KISAH PERTAMA
ibu tenggelamkan Fahim kat kolam dewasa
nak ajar dia pernafasan dalam air...
pastu dia serik..teros pegi kolam budak-budak..
nak amik gambar nau'zubillah...
punyalah susah
kalah artis
bila kamera focus kat dia je..dia toleh sana..dia toleh sini...






 dan KISAH KEDUA..
terjun tiruk hari kedua babah tak ikot....
dah nak kul 12 tengahari pun masih tak kunjung tiba si Babah
padahal dok kata nanti-nanti tadi
shiok layan YouTube ok...
jadi a.k.u pun tanya Fahim
"Fahim..Babah mana?"
Fahim pun jawab, "Abah ane?"
oklah good response kannn

pastu a.k.u ulang soalan yang sama..."Fahim...Babah mana?"
pastu teros dia kuar kolam....dia panggil "Babahhhhhh.....", sambil tangan dan muka tu di arahkan ke resort kite orang.........





gambar di atas ni dia dah puas panggil
tapi Babah tak de kann
ye lah.suara halus....resort tu jauhhh sana..mana nak dengar
pastu teros je dia nak pegi resort panggil Babah...
hamboi..pandai dah OK
ibu suka..sangat sangat suka..
banyak improvement Fahim so far..
dari dulu bila cakap buat bodoh je kannn...
gambar di bawah pulak..
dia dok merenung jauhhhhhh pintu resort kite orang masa panggil Babah dia...
agaknya dia nak tengok Babah dah sampai ke blom kot
bila kite tanya "Babah tak de?"...dia pun jawab "Abahh aaadeee"

ok kannn
mungkin bagi orang lain..hek elehhh tu pun nak cite ke
tapi bagi a.k.u ..ye a.k.u kena cite
sbb Fahim tak pernah response macam ni dulu tau
dia ada masalah speech delay kannn...
at least sekarang..dia dah banyak response
dah banyak benda dia boleh recall balik..
dan paling utama..dah pandai nak berbual....

Fahim chaiyoookkkkk
(wahh cam entry khas untuk si Fahim kan)



dan di akhir cerita..
yeayyyyyyyyyy saya dah berjaya mengapungkan diri......dan cuba buat kuak untuk berenang...
berkat tunjuk ajar "Cikgu Alieyah"...

so Babah..tak moh take the challenge ke?

hehehehhe

ok lah..daaaaaaaaaaaa..ibu nak pk mana lagi nak pegi tuk berenang....nak tajamkan skill sendiri...
yeayyyy!!


6 comments:

  1. ayu pun kalau nk gi mana2 mesti nak ada kolam.. leh la bg anak2 berendam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn...mesti pentingkan anak2 gakkkk adoi

      Delete
  2. seronoknyer tgk budak2 ni main air

    ReplyDelete
  3. wahhh... best nya splash together2 dgn family. anak2 saya pun pantang jumpa pool. eh pd kat mana ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..susah nak jawab ni......PD kat mana yek..
      kedudukan dia selepas markas askar tuuu

      tapi company punya :)

      Delete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...