SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Saturday, February 4, 2012

Jom Pegi Port Dickson

Assalamualaikum


Seperti yang a.k.u war-warkan sebelum nieH
kami sekeluarga....
berangkat ke PD pada 2 Februari lepas dan sampai jam 2 petang tadi....
walaupun cuma PD.....
tapi a.k.u cukup bangga dapat menghabiskan masa dengan keluarga tersayang...

dannnnn...
sesampainya di bulatan PD tu
wahhhh a.k.u terpegun ok
mmg banyak bangunan baru
dan juga pasaraya-pasaraya baru
a.k.u apa lagik

mmg kebiasaan akan ke pasaraya untuk beli bahan-bahan untuk memasak
dan alang-alang dah nampak pasaraya baru....
a.k.u pun singgah...
pasaraya yang a.k.u singgah tu namanya "Family Store"
pasaraya dia macam pasaraya biasa yang menjual bermacam-macam barang...
dari bahan-bahan basah sehinggalah ke baju...
selain tu...
sebelah dia hotel......

tapi bukan sebuah pasaraya je di situ
ada bermacam-macam lagik.....
selepas habis bershopping...kami meneruskan perjalanan ke resort kompeni a.k.u tuuuu





ehhh...sebelom sampai ke resort
kami singgah sat di Cowboy Place yang pernah a.k.u ceritakan sebelum ni
dia jual Nasi Kukus Ayam Panggang yang sosnya meletop-letop tu
tapi 'tapau' saja.....harga sebungukus RM5 saja ok..
berbaloi-baloi..
mana boleh tak singgah kan.....mesti singgah punya kalau ke PD...




Sambil menggung Nasi Kukus Ayam Panggang


dan selepas itu..zassssssssssssssssssss
ke resort yang debabooo itu...
sangat morah dan berbaloi
mana boleh dapat resort dua bilik berharga bawah RM50
dan dalam resort tu..
gambar jelah yang boleh menggambarkan betapa debabooo tempat itu.....


Bilik Utama yang sangat luas dan bilik kedua yang ada dua single bed



Ruang Tamu - Ruang Makan
Bilik Air - Dapur
selepas makan Nasi Kukus Ayam Panggang tu
rehat-rehat jap
pastu ingat petang-petang nak terjun tiruk di kolam
tapi hujan plak
teros terjun tirok ataih lantai sambil layan DVD...

bila malam menjelma..
En Suami offer gi makan-makan
mula-mula rasa kenyang
tapi..cam best gak kan amik angin malam...
lepas solat Maghrib je...
teros berangkat
ingatkan nak makan tempat yang sama pernah pegi dulu..
Restoran Gelas Besar tu
tapi sepanjang jalan tu dok ternampak banner PD Waterfront
tempat baruuu tuuu
a.k.u apa lagik..
request lah En Suami ke sana
pusing-pusing satu PD baru jumpa PD Waterfront tu
dia kawasan baru...
ada pasaraya juge...dan Drive Thru McD..

tapiiii.....
akhirnya kami sepakat nak makan di Medan Ikan Bakar MPPD..
ada tiga kedai je kat situ......
tapi besarlah kawasan dia
tepi pantai..
dan memang boleh nampak air laut yang surut dan naik...





dah nama pun Ikan Bakar
tak sah lah kalau tak makan Ikan Bakar
walaupun a.k.u dok usha ikan tiga rasa tu lagi meletop kan..
tapi tak pe..this round makan ikan bakar dulu

Dua ekor ikan kembong bakar, sotong goreng tepung dan sup ayam...tiga nasik kosong..
air plak Laici dan air suam untuk 4 orang..
kesemuanya cuma RM32..berbaloi-baloi kan...
ikan bakar dia ok...tapi a.k.u suka sotong goreng tepung dia mmg best
rangup...dan isi sotong tu pun masih lembut

cuma satu je yang a.k.u rasa kurenggg sikit
kena tunggu agak lama..
ye lah..dari air surut sampai air naik....
baru dapat makanan..
tapi tak pelah...
nak rasa punya pasal
lagipun menurut tokei kat situ
depa baru bukak ari nieH
coti panjang katanya...
satu kedai lagi tu pun tutupppp..
mmg kedai dia je bukak dengan satu lagi restoren kat hujung sana...




tengok cun tak Samosa dan Popia Goreng itu?
huhuhu..import dari KL tuuuu
penat a.k.u masak tau.....
sib baik sodap..ha ha ha...

sepanjang kat sana....
a.k.u dok goreng benda ni
tapi pada pagi pertama kat PD
a.k.u dah goreng mee.....
malam pulak goreng nasik...
oklah anak beranak makan kan..



Budak botak yang nakal


selebihnya
banyak di habiskan di kolam
walaupun 'tidak sebanyak' manapun kannn
boleh lah dari tak de kolam
laut?
mmmmm
ada lah singgah
ingatkan nak amik gambar matahari terbit dan terbenam
mmmmmm...
tak moncol pun saat itu
jadinya..
amik gambar laut, awan, dan sikit-sikitlah gambar kami sekeluarga
tapi gambar-gambar tu kat kamera lagik satu
maleh nak upload..
tunggulah kalau senang
tapi tak banyak pun gambar kat situ...
nak captured special moment tu je
tapi tak muncul kan
gambar-gambar kat sini pun sume pakai HP dan kamera compact ku itu saja.....







perkara paling BANGGA a.k.u kat sini
Alieyah dah berani masuk kolam yang lebih dalam untuk berenang
dan Fahim pun dah boleh di'tenggelamkan' dalam kolam..
tak payah dah nak jerit-jerit suh masuk kolam...
siap dok ajar Fahim apungkan diri lagik
dan dia berjaya lah apungkan diri walaupun belajar dalam masa satu jam...huhuhu

dan a.k.u?
ye..a.k.u juga berjaya mengapungkan diri dengan bantuan "Cikgu Alieyah"
dia ajar a.k.u ok..kicking..frog....dan a.k.u boleh lah sikit-sikit apungkan diri dengan ikhsan 'boat' pink Alieyah tu...

ok lah...
nak tido
penat dah menaip..huhuhu...
macam jalan jauh kan..
padahal PD je punnn



 

14 comments:

  1. wa..seronok nye g cuti2... :)

    ReplyDelete
  2. @watyz

    awal-awal tahun kena plan baik2 Waty..kalau idak dah akhir tahun susah nak coti

    ReplyDelete
  3. lama x gi PD jugak! insyallah dalam tahun nie kena gak pegi, padahal dekat jek ngan KL heheheee

    banyak ek tempat² best kat PD sekarang? dh ade McD Drivethru ek..best!

    x mandi laut ke kak?

    ReplyDelete
  4. @♥ Wina ♥

    Wina
    percutian yang paling dekat dan senang nak pegi...

    yup..ada drive thru mcd..
    tapi jauhhh giler dari telok kemang tuuuu

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. orang luar boleh dapat kh harga tu?

      Delete
    2. tidak......sbb hanya untuk staff

      Delete
    3. kalau orang luar nak sewa berapa harga semalam?

      Delete
    4. kalau non staff nak sewa berapa ekh semalam?

      Delete
    5. resort itu hanya untuk staff.... :)

      Delete
  6. salam kak...sy bru je dapat apartment ni...n 1st time nk g..ape yg best kak kt cni?

    ReplyDelete
  7. singgah n follow blog akk jugak..hehhe ^_< nti jemputlah ke blog sy.. FadLirA

    ReplyDelete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...