SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Tuesday, May 8, 2012

Upin and Ipin the Musical Part IV

Assalamualaikum



actually Upin and Ipin the Musical ni
mengisahkan tentang Puteri Cinonet yang mencari 'kegembiraan'
melalui Upin dan Ipin...

dan segalanya bermula bila Upin dan Ipin di bawa ke Istana Pokok......

bagi a.k.u teater ni mmg bagus lah
pertukaran set props yang cepat.....
mmg tidak membosankan..

para pelakon yang superb best...
walaupun mereka ni kecik..
tapi bakat mereka besar....

dan di pengakhir teater nieH..
mereka perkenalkan pelakon teater dan suara di sebalik karektor di TV...
dan a.k.u paling suka....Mail...dua seringgit dua seringgit....

huhuhu

enjoy the pic


Hi Saya Upin dan ini adik saya Ipin

Kak Ros

Tok Dalang


Opah

Mail


Fizi

Ijat

Susanti i think

Mei Mei

Jagjit

Ehsan..Dua seringgit dua seringgit

Ipin

Upin

a.k.u belilah buku yang ada tulis pasal pelakon-pelakon Teater neiH
dan tak sangka lah si Upin dan Ipin ni ada dua set
yang a.k.u tengok hari itu adalah Upin dan Ipin set 1...
dan Set 2 belah malam kot.....(tak sure)

dan Upin Set 1 nieH..
dia ada studio menari sendiri ok
patutlah pandai menari...huhuhu

dan..tak sangka Doctor dalam teater ni
anak Dr M dan Dr Siti Hasmah
wahhh minat teater rupanya.......





selepas tengok teater nieH
ada sesi bergambar dengan karektor Upin dan Ipin
demi Upin dan Ipin
a.k.u sanggup beli buku tuuuuu dan beratur ok...






si Upin ni mmg sporting dan sempoi betul
walaupun a.k.u tak panggil dia untuk gambar di atas
dia mmg automatik ready untuk pose...
memang sempoi lah dik...
acik suka....


cute kan??



dan gambar ni lah yang paling suka
yeayyyyyyyyyyyyyyyy
dengan Upin dan Ipin
dia org mmg sangat-sangat sporting...
masa nak amik gambar nieH..
a.k.u approched kata nak amik gambar
dia org ready
pastu dia nampak Alieyah
"ehhhh ada adik lah...meh sini adik..nanti tak nampak..."
terus dia gerakkan badan dia untuk nampak Alieyah
sangat sangat professional ok
walaupun masih budak...

dan a.k.u sempat tepuk belakang dia dan cakap "Good Job!!" kat si Upin
dan dia pun kata "Thank you..Thank you"
sangat bagos kan communication skill dia...

wahhhhhhhhh

dan yang bestnya
selepas je a.k.u amik gambar neiH
a.k.u dengar ada suara berkata
"lepas ni tak payahlah amik gambar kat belakang...lambat lah"

fuhh sib baik a.k.u sempat!! ha ha ha





masa nak balik tu
a.k.u memang dah aimed nak bergambar Outdoor dengan Belon Upin dan Ipin
ce tengok Alieyah
cam patung cendana
berdiri tegak je......
bila a.k.u suruh dia pose.......mmmmmm tegak gak....
kali ketiga baru nak pose...
tapi lambattt
sbb ada plak sorang lagi pelakon tambahan di belakang.....Atok Alieyah.....
completelah tiga pelakong tambahan...huhuhu





dan nampak tak dua pelakon tambahan kat belakang..
eh saper tuuuuu??





dan pelakon tambahan ketiga pun muncul






good job to the team..
mmg tabik toing toing toing lah kat mereka yang menjayakan Upin and Ipin the Musical...
thumbs up!!


6 comments:

  1. seronoknya...
    kalo la blh bwk asya ke sini msti dia pon suka sgt2.. kt y bsr ni pon trsa nk nengok..

    a ah..cute la upin ipin tu.. kembar btl ke?? tp muka xde iras sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kembar.....
      org berbeza ibu bapa berbeza......

      mmg best gilerlah tuk budak2

      Delete
  2. Mesti teruja gile bebudak dpt tgk upin ipin depan mata. syok la alieyah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. pastinya Farahhhh
      berdiri tak moh duduk lah tgk

      Delete
  3. tgk gambar je pun dah rasa teruja & meriah..sayang x pegi sbb nak tgk reaksi Kira..dia mmg peminat nombor satu Upin Ipin :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe..next time boleh pegi lagikk...ke taman tema ke nanti kan??

      Delete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...