SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Friday, August 5, 2011

Rezeki di bulan Ramadhan

Assalamualaikum


a.k.u pernah cerita pasal DURIAN PARIT ari tu
tup tup
semalam..
walllahhh
rezeki lagi dari kampung
nak nangisssss
ada .......



DURIAN


BUAH CEMPEDAK DI LUAR PAGAR


BUAH KABUNG

durian ngan cempedak tu sah org tau kan
ada yang tau pasal buah kabung?
ni feberet abah a.k.u
kalau balik kampung buah kabung ni mmg tak pernah dilupakan

abah rupanya balik kampung dari Sabtu lepas
(erk a.k.u tak tahu pulak)
semua ni buah tangan dari PARIT

from PARIT WITH LOVE ok...
sayang kat Wan Nyah...(mak ngah a.k.u belah abah)
kadang-kadang buah kabung ni pun ada di letakkan dalam ABC..
kalau korang perasan lah
cara nak masak dia senang je
masakkan buah kabung tu sampai empuk
dan empuk....letakkan dia dalam air gula...

di makan begitu saja..
rasanya kenyal-kenyal lah
kalau versi org moden....nata de coco lah..
so ni versi org kampung cam aii ye...
kat KL ni cam susah sikit nak carik
tapi kalau kat kampung melambak-lambak
abah a.k.u beli sekilo RM6...
dibawanya balik KL
teros mak a.k.u masak
kalau harapkan a.k.u
heheeh.......
cam ne bg mentah
cam tu lah duk bebaik kat peti ais tuuuu



ni lah rupa buah kabung yang mentah
a.k.u carik kat Google je
gambar yang original dari a.k.u sah lah tak de kan
sbb a.k.u dah kabo tadi
mak a.k.u yang masak..huhuhu


mmmmmmmm
burpppp
dah selesai sebijik setengah durian dibuat sahur tadik
actually doghoyan tu ada lima bijik..
dalam gambor ada 4 saje
so pepaham jelah mana seketol lagik dah pegi...
seketul setengah sebenarnya...hehehehhe

oh ye kalau nak tau lebih pasal buah kabung ni
klik je SINI ye...



 

2 comments:

  1. ye ke...
    ari tu kat blog awak pun ada tulis pasal buah kabung ni kan

    ReplyDelete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...