SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Tuesday, October 9, 2012

Family Day at Sunway Lagoon

Assalamualaikum

cerita hari ini lebih panjang dari biasa
sbb gambar akan berjela selepas ini
so kalau ada sesiapa yang rasa nak muntah tengok gambar poyo a.k.u sekeluarga
sila pangkah sahaja page ini......
tapi pangkah untuk entry ni je tau
entry-entry selepasnya kena baca...
jangan pangkah plak...ha ha ha...

baiklah
seperti yang a.k.u war-warkan hari tuuuuuuu
kami kat opis ni ada Family Day..
dan hari yang di nanti pun tiba pada 6 Oktober lepas...........

disebabkan a.k.u ni committee sampingan yang tak delah over the vass kena jaga sangat event kannnnn
gambar pun so so je lah
dah namapun committee..sampai gambar sendiri pun tak de
punyalah ingat nak bergambar sekeluarga
mmmm harammmmmmm
mmg tak de...

ok lah..kite mulakannnnnn




majlis di mulakan dengan Taklimat Keselamatan daripada pihak Sunway
antara banyak-banyak point yang dia sebut
a.k.u paling tak suka point dia mengatakan...
Sunway merupakan taman tema yang membenarkan pengunjungnya merokok...
ada kawasan khas ok

NO NO NO
mmg tak patut..
tempat awam OK
tak boleh menggalakkan org merokok
tak gitu?
erk...




selepas sesi taklimat ada exercise plak...
adoi..layan jelah kannn...
cumanya......ce tengok gambar seterusnyaaaa




yeayyyyyyyyyyyyy
itu budak kecik pun sibuk nak poco-poco ok
ha ha ha




dan paling mencurik tumpuan budak-budak adalah clown ni lah
dengan belon-belonnya...
selain ada clown nieH...ada face painting juge




selepas breakfast bagai..
acara sukaneka pun di mulakannnnnnn
acara dimulakan dengan sukaneka untuk VIP
mereka semua sangat sporting.......




dan bila sampai acara sukaneka kanak-kanak
haaaaaaaaaaaa
a.k.u lah yang paling bz
dah kata pun camerawoman
tapi...
camerawomen dok masuk air sama-sama dengan budak-budak tu
camerawoman ape nyer kannn
so gambar pun tak de
bz...ha ha ha.....
bz tolong budak-budak ni bertanding..
siap ajar tu..cara-cara yang betul

permainan pertama......kutip bola pingpong dalam air..senang
petik jari kannnnnnnnnnnnn......
dan group kami iaitu group BIRU
menang!! yeayyyy

kami siap mintak warna BIRU ok...
sbb kat department dah kabo-kabo kat semua (walaupun ada yang tertinggal)
mesti pakai BIRU
sampai boss a.k.u yang kat overseas pun a.k.u kabo do come in blue...huhuhu
bila sampai sana
wahhh request nak mewakili group BIRU ok
dan BIRU was NO. 1!!



seronok kan budak-budak dapat hadiah
masa a.k.u dok bungkus hadiah-hadiah ni tuk dia org
a.k.u yang excited nak ok....

tapi menang kalah..tetap dapat hadiah
committee tahun ini sangat baik.....




tu baru game 1...
game kedua pulak menyusul...
kali ni..isi air dalam botol
mula-mula arahan dia..masukkan air menggunakan tapak tangan kite

pastu ada group ngelat...
lama-lama terus dapat arahan....
masukkan botol tu dalam air..isi lah ikut suka....
lagipun nak harap budak-budak ni isi air..mmmm sampai ke sudah tak de penoh punn botol air tuuuuu





dannnn
BIRU menang lagi..yeayyyyyyy
botol kami palinggggggggggggggggg hampir penoh ok





we're no. 1 again!!

haaaaaaaaaaa
bila game orang dewasa
mmmm
actually nama a.k.u tak de dalam senarai
sbb tak kuasa nak main
tup tup..
mmmmm kena main gak
sbb department kami ni kecik je
org tu gak yang main
game pertama....baling belon..
adoi..kami kalahhh dapat no. 4 ok...
dah lah tukang baling belon berisi air tu kena membelakangkan kami..
pastu jarak dia..mak aii jauhhh
pastu a.k.u plak over excited
org suh duk dalam gelung tu
a.k.u boleh keluar dari gelung sbb nak kejar belon punya pasal..
bila di fikirkan kelakar pun ada
tapi ada a.k.u kesahhh..
happy happy ok...

game kedua plak
tarik tali lahhh
kami dapat no. 2....
masa nak get ready tarik tali tuuuu
mmg dah tak boleh tarik ok
group sana tuuuuuu....dah tarik dengan kuat
bila wisel ditiupkan..mmmmmm
terus terjatuh semua...

pastu bila buat post mortem
OoOooo
group sana main tipu yeeeeeeeee
tapi tak pe
yang penting kite HAVE FUN..
menang kalah..belakang kira ok!!





bila dah habis event semua
kami ke DRY PARK...
masa kat sini
a.k.u dah tahan dah
tetiba rasa badan cam terhuyung hayang
cam nak pitam pun ada
pastu baru ingat
larrrrrrrrrrrrrrrr
a.k.u dari pagi tak makan ok

boleh?
terus stop kat satu tempat makan dulu
fuhhhhh...
punyalah excited nak berfamily day
makan pun lupa...




ini lah cinta hati saya
haaa
jarang a.k.u up gambar dia kannnn..heheh
time kasih 'ucuk-ucuk'
sudi nak layan karenah bini dia yang tak semenggah ni kannnn





Alieyah over excited kannnnn




masa ni a.k.u kesian kat Fahim
sbb dia dok bertenggek je tepi pagar tengok orang lain main
walaupun a.k.u masih weng sbb tak makan tadik.......
a.k.u terus je beratur..teman Fahim
mula-mula ingatkan mainan ni slow je pusingan dia
bila dah naik
mak aiiii
laju giler ok
si Fahim siap bangun......nak turun
fuhhhh..a.ku kabo kat dia..pelok ibu pelok ibu......
baru dia diam...
bila dah slow balik pusingan dia baru dia nak duduk.....





tak sabar nak pegi second round untuk Family Day incik suami pulak.....
a.k.u tak dapat enjoy sangat
sbb bz kannn

nanti nak lenjan habis-habisan masa Family Day incik suami...
wahhh tak sabar ok


6 comments:

  1. syoknyeee!

    biru sangat ONG ye? congrats!

    family day encik suami kat mane pulak?

    ReplyDelete
  2. amboiiiii smpai dua family day ko rasa eh...

    ReplyDelete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...