SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Thursday, December 29, 2016

Nasi Bamboo Sungai Klah (Baru)

Assalamualaikum


Suatu ketika dulu a.k.u pernah cerita pasal Nasi Bamboo Sungai Klah ni di sini

sekarang...tempatnya sudah beralih ke tempat baru....





kalau dari Tol Sungkai tu...
kena amik kanan....terus je nanti nampak dah Kedai ni...
kalau duluuu....kena amik kiri....

tempat sekarang lagi besar..luas terbentang..
lebih selesa....







disebabkan kami datang..dekat kul 5.30 petang..
lauk-pauk nyer semua dah habis...

oh ye..
kedai ni di buka jam 10.30 pagi dan ditutup jam 6 petang
memang masa kami sampai tu..hujan lebat giler
memang hajat nak makan sini masa mula-mula sampai hari sebelumnya
tapi sampai terawal sangat..jam 9.30 pagi kami dah sampai
walaupun kedai sudah di buka tapi operasinya belom bermula kan..
Encik Driver pun dah kelaparan....
teros je keluar balik dan carik lah tempat makan yang berdekatan...

on the way balik..
singgah jugak lah..
bukan makan sahaja..siap tapau ok...





nampakkk bersusun order....
walaupun ketika tu jam 5.30 petang....
masih ramai yang datang ok..





ni lah Nasi Bamboo nyer
satu set masih RM2.50
harganya masih sama..masa pertama kali a.k.u makan duluuuu

dan kebetulan masih ada ayam bakar
jadi kami amik jelah
tu je pun lauk yang ada....

dari makan kosong gitu kan...
dah datang hujung-hujung..amik jelah apa yang ada...







dan korang perasan tak gulai kuning tu
tu saki baki terakhir yang kami amik
RM2 sebekas
tau ape tak??

Gulai Lemak Ciliapi Belalai Gajah
haaa..ni bukan yang daun untuk cegah kanser tu ke??

masa mula-mula tu saya tanya Incik Suami dia lupa
dah balik rumah baru ingat daun ape...

sedap gaklah....




haaaaaaaaaaaaaaa licinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
jangan main-main penangan Nasi Bamboo ni
lapoooo pun ye kot ha ha ha..
4 beranak makan licin ok





Alhamdulillah..
kenyang sudah kan...

ape lagi...ayuh kita pulangggggggggggggg

ehh lupa.....Hari Jumaat kedai ni tutup...(maklumat kawan-kawan)
sbb masa nak snap gambar waktu operasi tu tak sempat
hujan lebat kan...






Keria Gula Merah

Assalamualaikum


sekarang ni dok viral sana sini Keria Gula Merah ni...
nak pegi ke Melaka sana..nak beratuq bagai..tak de lah kan

ni senang...balik rumah
makan lah ko sampai kenyang...

bukan susah pun nak masaknya kannnnn


Saturday, December 17, 2016

MFA

Assalamualaikum



Ni lah anak syurga saya
semenjak dua menjak cuti sekolah niii.....
memang tak pegi dah Therapy Sessions dia

mungkin mula balik next year lah kot ye

IMPROVEMENTS?

banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
mulut tu cam nak nak cili-cilikan ajaaaaa....
otak dia pun sangat sangat sangat berhubung






dia pun dah boleh berdikari..
alhamdulillah....


dah boleh mandi sendiri...
pakai baju sendiri
pakai kasot sendiri
pandai serba - serbi....


betullah cakap doktor..
biar lambat asal selamat....
last time review pasal Fahim dengan doktor..
a.k.u sekali lagi tanya....Is he an autistic kid?


mana tau kan..
bila dah makin besar ni
ciri-ciri autism tu makin terserlah....


and the doctor still say NO..
he is just delay...
perkataan 'delay' ni lah yang susahkan hati saya...


orang keliling tak tahu
penat explain pun...
baiklah a.k.u cakap dengan dinding...







tapi apa-apa pun...
a.k.u tak salahkan dia orang


ye lah..tak paham kan
nak buat macam mana...
tapi kalau orang dah bagitahu
paham-paham kan lahhhh....


jangan buat-buat pandai..
tetiba jadi doktor..jadi professor..jadi therapist...
macam ko benar-benar pandai kannnn...


saya pun ada emosi yang kena jaga ok
asik saya je nak jaga emosi orang
ingat senang ke...


so please...respect others ok...
tak susah pun..


hari ni ko tolong a.k.u
esok mana tau......a.k.u tolong korang pulak


doakan anak syurga saya ye..
moga dia jadi anak yang soleh....beriman....aaminn



Friday, December 16, 2016

Astaka Morocco | Moroccon Pavilion Putrajaya

Assalamualaikum



a.k.u tak tahu kewujudah tempat ni sebelum kawan UP gambar menarik mereka sekeluarga di FB.

Tak sangka
dalam arus kemodenan Putrajaya
masih ada tempat-tempat menarik macam ni
a.k.u lagi lah
kalau nampak benda-benda gini
memang gedik-gedik nak pegi


kepantangan kan
selagi tak pegi..
nanti saya zikir kat telinga Incik Suami hari-hari....
ha ha ha





memang senibina dalaman dia...
wow..macam pegi tempat sebenar..










sila lah terjah
sangat sangat menarik untuk sesi fotografi
event masa kami ke sini pun
ada dua group pengantin dan satu group BFF siap belon bagai amik gambar kat sini

oh ye....bersebelahan dengan tempat ni ada tasik...
memang sepoi-sepoi lah angin dia.....


Port Dickson

Assalamualaikum


ke sini je lah kami mampu punnn haaaa...
semalam RM70..ok lah..
mampu milik
bukan bayar on the spot pun
potong gaji bulan depan ha ha ha..

tapi....dulu lagi murah...RM8 semalam....

bilik pun luas kan...
boleh masak....boleh tengok TV..boleh main WiFI walaupun semput
boleh berenang-renang di kolam mahupun pantai..

apa lagi yang kau mahukan :p




baru-baru ni...ada berita kurang menyenangkan...
Pakcik Incik Suami meninggal dunia setelah 3 bulan pemergian Arwah Mak Mertua saya...
jadinya..dah alang-alang berada di sekitar N9
kami pun singgahlah..nak tenangkan fikiran katanya...


rasanya tahun ni tahun yang paling kurang kami gi jalan-jalan
salah satu sebabnya sbb kondisi Arwah Mertua yang kurang memuaskan waktu tu
dan juga kondisi poket yang selalu bocor sebab "Rumah ku Syurga ku" tu kan


ni pun..
sebelum pegi PD ni
memang poket laki bini bocor sebab nak bayar Legal Fees untuk urusan MOT (nak tukar title rumah ke milik individu)


semua duit kan sekarang
pastu nak dan - dan tu gak
ko hengat kami ni chop duit kah??


penat ok nak keluar duit on the spot nieH
kalau mewah tak pe kan..

ehhhh termerapu pasal tu plak kan

ni about holiday lah..aiyoooooooo

oh ye..kebetulan musim cuti sekolah kot
kat PD ada funfair..
apa lagi..rabak lah lagi poket mak pak kan
satu token RM2 ok...
bayangkan budak berdua tu main sekali?

setiap permainan dua token = RM4
dua orang main = RM4 x 2 =RM8

satu permainan RM8...

ada berapa banyak permainan dalam tu??
nasib baik lah anak mendengar cakap...
walaupun muka mencuka kannnnn

mahal sangat kot kan....






dan untuk pertama kalinya
kami ke PD
kami berenang-renang di lautan sepi di Telok Kemang
selalu pegi Telok Kemang untuk makan dan main mainan kat situ je..
cam berbasikal ke..naik keta kuda ke...kannnn...

ni siap sewa payong..RM25 sepayung...
mintak kurang lagi..tak dapat katanya...

sabo je kannnnnn





kami kat sana pun tak lama..
kang lagi lama duduk lagi lama poket bocor ha ha ha

tengok lah anak-anak
kalau ada rezeki lebih..
kita pegi holiday lagi ye..

kesian pulak cuti sekolah tak ke mana-mana..
asik percutian di Putra Perdana je kan :)



video

Sentul Kari Kepala Ikan

Assalamualaikum


selama a.k.u selalu gi Sentul
tak pernah pun ku tahu kewujudan kedai ni
sehinggalah ada orang yang baik hati nak belanja makan (sampai sekarang masih berbau lagi tangan dengan kari)





di sebabkan orang yang belanja..
idoklah a.k.u tanya berapa harga..
tau makan je kan
tapi rasa-rasanya..ratus ratusan jugak lah nieH..
pengsan kan orang yang belanja nak bayar hihihi..
tapi apa-apa pun...
TERIMA KASIH banyak-banyak sebab hiburkan hati kami dengan makanan yang lazat-lazat...

tapi mungkin next time boleh lah ajak kaum keluarga pulak makan sini
parking pun sangat senang....
tak de nak berebut-rebut...
nak makan pun rileks
tak payah nak booking-booking sangat...

memang sempoi je...




Alamat:  Lot 239 Section 8 Bt 2, Jln Ipoh, Kuala Lumpur

Thursday, December 15, 2016

Mr Donat Karamel

Assalamualaikum



a.k.u tak tahu pun kewujudan cerita ni
sampailah Alieyah kabo kat a.k.u

amboi budak 10 tahun tuuu
boleh pulak dia tertarik dengan cerita ni
sbb tajoknya catchy di hati dia..'Donut' kannn...






pelakonnya pun agak baru..Hafidz Rosdi dan Azira Shafinaz
mungkin ceritanya macam 'kanak-kanak Ribena' sikit...

tapi boleh lah layan.....
kena pulak dengan viral cok "Keria" Melaka tu
sesuai sangatlah ye...Donat dan Keria
(boleh buat tajok Novel kan kan kan)





a.k.u tak delah follow sangat cerita ni
tapi Si Alieyah pantang...
siap suh beli Novel dia ok..
nanti lah nak...kite pegi MPH carik ye...

hari-hari dok zikir tepi telinga..nak novel ni..letih Ibu nak layan


Wednesday, December 14, 2016

7 Hari Mencintaiku

Assalamualaikum





dah towards ending dah ceritanya..
dan makin nak sampai hujung
makin banyak yang klimaks..

lagi menjadi klimaks bila adik #buntat di matikan wataknya...
terkesan jugak kite dengan watak #buntat kan...




dalam sedar tak sedar
kita ni banyak terbuai dengan drama yang disadurkan dari novel...
senang mungkin...

lagipun idea-idea dari novel ni...
memang meletup-letup nak dijadikan drama atau filem..

ingat tak dulu..OMBAK RINDU
amboiiiii.....rata-rata dok sibuk berOMBAK RINDU sana..ber OMBAK RINDU sini..
siap nak gi Cameron Highlands bgai kan..semata-mata nak bergambar macam Aaron Aziz dan Lisa Surihani di situ :)


ok...
back to 7 Hari Mencintaiku
tak sabar nak tengok detik-detik akhir Mia bersama Khuzairi...
jadi ke dia kawin dengan iLa? (adoiiii ..nama aku plak di situ)

jom tengok hari ni..jangan lupa!!!!



https://adanyakaukauuntukku.blogspot.com

Assalamualaikum



Tiba-tiba masuk blog hari ni
semua berwajah baru

siap dapat notification...
address baru blog dah ada https

so blog baru beralamat https://adanyakauuntukku.blogspot.com

walaupun bertukar alamat yang lebih selamat..
tapi blog tetap senduuuuuuu....

oh kesian....

lagi menyedihkan...dah terlupa zaman-zaman Nuffnang...
zaman giler-giler nak update hari-hari sbb nak kejar $$$ Nuffnang..



sendu sangat kannnn.....

giler lama tak update....

tengok..untuk tahun ni je...
baru 30 je kot  update...
paling galak tahun 2012 dan 2011...

nampak takkkkk....dah jadi pemalas....





nantilah
nak active balik
tapi mungkin...
nak update benda-benda ilmiah lah
selaras dengan usia yang senduuuuu kan....


Monday, November 14, 2016

Fenomena 'Supermoon' - 14 November 2016 @ 7.24 malam - 9.54 malam

Assalamualaikum




➽➽ SUPERMOON

korang..
jangan lupa hari nieH...
14 November 2016 @ 7.24 malam - 9.54 malam


supermoon is the coincidence of a full moon or a new moon with the closest approach the Moon makes to the Earth on its elliptical orbit, resulting in the largest apparent size of the lunar disk as seen from Earth. The technical name is the perigee-syzygy of the Earth-Moon-Sun system. - wikipedia



supermoon kali ni merupakan yang terbesar dan paling terang cahayanya
dan fenomena supermoon ini hanya boleh di lihat sekali lagi pada 25 November 2034 (18 tahun akan datang)


Credit:  http://www.telegraph.co.uk/news/0/what-is-a-supermoon-and-when-can-i-see-the-largest-moon-in-70-ye/


jangan lupa OK....

Nota Jari Gebo:  Teringat Puan nOLie kata...saya ni keturunan wolf... :p
Assalamualaikum

Sendu sungguh blog ku ini..
maklumlah..
semenjak ada WasaP...FB dan IG...
blog ni macam ada tak ada pulak...

lebih suka update FB dan IG..
sbb mudah..di hujung jari je sekarang



rasa nak update pun
tak tahu apa yang nak diceritakan

faktor usia, maybe :)

tapi rasanya..
sekarang saya suka duk umah...
tak suka jalan-jalan
dah puas berjalan kot..

nantilah..ada masa..
saya update pasal macam-macam..terutama anak bujang saya...

Nota Jari Gebo:  Bahan-Bahan di atas selamat dijadikan lauk cuma ayam, kentang, santan dan kobis..lelain masih sihat dalam fridge...tapi salad tu cam kena habiskan cepat..takot busuk...

Tuesday, August 23, 2016

Kos Renovation Rumah

Assalamualaikum


hari tu saya ada janji
nak bagitau budget keseluruhan Renovation Rumah saya
(buat masa ni masih belum 100%)
maklumlah
nak kena kumpul duit sendiri
bukan senang nak senang kan...

sebahagian dari kos renovation saya dah cerita di sini..

saya summarykan terus di sini ye...

Kos Renovation Rumah Utama = RM125k (ni cost extend atas bawah depan belakang)
Kos Tambahan Renovation Utama = RM9k (sabo je kan kena tambah..habis terbang $$$ )
Kelulusan Majlis = RM2.7k (plan dan kelulusan)
Kos Lampu dan Kipas = RM2.6k (ye untuk buat renovation..barang-barang cenggini kena lah beli sendiri)
Kos Guaman = RM3,352.90
Kos Grill Rumah + Awning =  RM3.6k + RM8k
Kos Dapur & Hood = RM2.6k
Kos Gate = RM4k (termasuk tiang)
Kos Ubah Meter Elektrik = RM931.21 (pun kena bayar kan ha ha ha)

Total? kira sendirilah...

ada lagi tak siap....kitchen cabinet dan wardrobe....
letih kan kalau duit kite dah set awal-awal untuk apa..tetiba je..kena gunakan ke arah lain..

tak pe..saya sabar
sabar tu kan separuh dari iman :)

pelan pelan kayuh orang kata..
kalau ikot saya..banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk lagi kena buat untuk rumah ni

future plan mmg untuk kc dan wardrobe dulu
then saya plan nak pasang roof dan lantai untuk porch area
dan macam nak kena pasang alarm dan cctv jugak

semua ni duit kan...
saya kalau boleh tak moh hutang-hutang
jadinya..saya menabung sikit-sikit
tak pe lah kan..
biar lambat..asal selamat

utamakan apa yang penting....
memang dalam jangkmasa 5 tahun ni
saya kena struggle untuk rumah ni

in syaa allah kalau ada rezeki lebih
boleh lah bawak anak-anak berjalan
kalau rezeki masih suam-suam
anak-anak berjalan je lah sekitar taman :)

saya rasa itu je kot kos setakat nieH
nak menaip pun cam letih
belum membaca lagi kan

Moga dapat menjadi panduan untuk semua ..







Monday, August 22, 2016

Home Sweet Home

Assalamualaikum


buat masa ni
saya tengah concentrate untuk perkara di bawah
ni lah susah senang saya...
$$$ mengalir macam air...

bukan senang nak senang kan..
nanti saya update ye..




Thursday, August 18, 2016

Salam Sejahtera..Salam 1Malaysia

Assalamualaikum

Lamanya tak update...
rindu nak berblogging...

nak update pasal rumah
nak update pasal 'Jom Kurus' programme
nak update pasal Fahim
segala-galanya lah..

tapi nantilah...
saya cuba...




Thursday, June 23, 2016

Salam 18 Ramadhan

Assalamualaikum




Pejam celik...pejam celik...
alhamdulillah..sudah 18 hari umat islam berpuasa...

macam mana puasa tahun ni??
segar? lesu?

apa-apapun..saya doakan yang terbaik untuk semua...

Sempena Ramadhan bulan yang mulia..
saya nak share satu kisah yang saya rasa...
saya tak pernah sedar selama ni Allah berikan rezeki tu depan mata saya

mesti kawan-kawan pernah rasa sesak hujung bulan kan???
jangan kata takkkkk...kalau tak confirmed korang memang pandai berjimat cermat orangnya

btw....berbalik kepada sesak di hujung bulan...
selalunya saya ni memang buat budget untuk duit gaji saya tiap-tiap bulan
memang hari ni dapat gaji..terus zasss bayar bil-bil utiliti dan segalanya yang perlu saya bayar...
memang dapat tengok gaji tu kejap jelah banyaknya..lepas tu susut ..
nangisssssssss...

dan sejak renovate rumah hari tu..
memang saya ni kais pagi makan pagi..kais petang makan petang..
bukan kata tak cukup sangat-sangat
tapi tak boleh nak 'senang-senang' sikit..


cumanyaaa...
hari ni baru saya tersedar..
setiap kali saya rasa cam sesakkkkk sangat
Allah datangkan saya 'bantuan' yang saya tak sedar

contohnya....
tiba-tiba je ada orang beli cookies saya...(ada duit di situ)
tiba-tiba ada je orang belanja makan..
tiba-tiba ada orang bank-in duit (sebab dulu pinjam lupa nak bayar)

nampak takkkkkk
banyak lagi contoh..
tapi pagi ni betul-betul buat saya tersedar..
sampai nangis saya dalam toilet

Ya Allah...a.k.u mohon ampun pada mu Ya Allah...
selama ni .. kau sentiasa bersama kami Ya Allah..
bantu kami di kala susah..
cuma kami yang selalu lupa padaMu Ya Allah ..
ketika senang..kami lalai...

Ampunkan kami Ya Allah
dekatkan lah hati kami dengan sentiasa syukur padaMu Ya Allah...

so kawan-kawan
jangan pernah ada rasa Allah tak sayang pada kita
jangan pernah ada rasa Allah tak adil pada kita
Allah akan sentiasa bersama-sama kita..tak kira kita di mana sahaja
awasi setiap tingkah laku kita..tutur kata kita..
jika kita di landasan yang betul..Allah sentiasa dekat dengan kita..

in sya allah

Moga kawan-kawan semua dapat menjalani baki 12 hari lagi menunaikan ibadah puasa dengan keimanan dan ketaqwaan...in syaa allahhh...

amiiinnn...


Thursday, May 12, 2016

Goodbye Governor!

Assalamualaikum











she's a great leader!

Hari Ibu

Assalamualaikum

yee..saya tak de sambut Hari Ibu punnn
sbb bagi saya..hari-hari adalah Hari Ibu...
lagipun birthday mak saya bulan May jugak
kira kita 'jamak'kan sekali lah kannn...

cuma..this year a little bit surprise...
Imam Muda saya buat a little cute card untuk saya...





by the way..
dah lama tak cerita pasal Ustaz Fahim ni kannn

lately....sejak bersekolah..he is getting better
boleh kenal huruf...

dan am a little bit shock hari tu..
bila Therapist dia kata...Fahim is now practising his reading skills...

mmmmm
"Reading?" saya sengih ok
"Are you serious?".. sengih lagi ok

"Ya...he is reading now...and we're planning to go to the higher level...constructing a short sentence"

giler ko ibu dia tak buntang-buntang mata mendengar....
kat rumah suruh tulis pun malas
baru tulis nama dah mengelat..
ni membaca

but whatever it is..
ibu suka dengar perkembangan Fahim
alhamdulillah...

dan baru-baru ni
siap dapat hadiah kat sekolah
sbb cikgu kata...dia jawab soalan..

What??
Jawab soalan???

lagi sekali ibu buntang-buntang mata..ha ha ha







Monday, May 9, 2016

Pre Mother's Day

Assalamualaikum


ada Pre ok..ha ha ha..

btw bukan celebrate pun..
planned pun tak..
tetiba nak gi makan
pastu oooppss jom karaoke...

lagipun setempat dan tak ramai orang..
apa lagi..lets joms!!





lite-lite je...
amik promotion items..
RM9.90 free ayaq..
kalau tak...sepinggan spaghetti tu je dah RM15.90..
apa lagi...amik peluang kannn...
food boleh tahan lah...
portion pun agak bagus
cumanya beli time promo lagi berbaloi...




lepas tu terus naik tingkat satu
mula-mula nak sejam..
pastu rasa cam sejam tak cukup..
dua jam lah
tapi tetiba..nak tiga jam..RM60 je kot..
dari bayar RM50 dua jam..baik amik tiga jam tambah RM10 lagi..
lebam ok menyanyi ha ha ha
bukan lagu melayu je...lagu hindustan..omputeh..ommelayu..
lagu Frozen dan Sahabat Selamanya pun kami bantaiiiii...




 bilik dia agak luas..
dan saya paling suka sbb murah dan tak ramai orang
parking senang
tak payah nak rebut-rebut...
anak-anak pun boleh layan WIFI free ok..(penting ni kan)
mak pak melalak..ha ha ha



harganya seperti di bawah ye...
manalah tau korang nak celebrate birthday kecil-kecilan ke..
tempat ni sesuaiiii :)









Masak Jua Akhirnya

Assalamualaikum


Dapur berasap akhirnya
tapi bukan dari 'Penthouse' ku ituuuuu...
di rumah MIL saya...

tetiba pulak incik suami request nak buat Acar Ikan...
sib baik lah Isteri Perfect 10 kan..ha ha ha




langkah pertama memang kena pegi kedai lah carik bahan
dan bahan-bahannya pun senang je..

Acar Ikan
Bahan-Bahannya:
  1. Ikan Tenggiri
  2. Timun
  3. Lobak Merah
  4. Bawang Merah
  5. Bawang Putih
  6. Halia
  7. Serai
  8. Cili Hijau
  9. Air Asam Jawa
  10. Garam

Cara Memasak:

  1. Kisar Bawang Merah, Bawang Putih, Halia, Serai dan Cili Hijau sehingga lumat semuanya
  2. Hiris Timun dan Lobak Merah secara memanjang (agak-agaklah panjangnya..dalam 1 inci)
  3. Goreng Ikan Tenggiri sampai masak.  Ketepikan
  4. Tumis bahan kisaran tadi sehingga naik bau...kemudian masukkan hirisan timun, lobak merah, Air Asam Jawa dan Masak sehingga empuk.
  5. Setelah empuk, masukkan ikan yang telah di goreng tadi dan di gaul rata...taburkan garam secukup rasa.


Mudahkannnn........

selain tu a.k.u masak Kurma Daging
kata encik Suami bondanya mmg padankan Acar Ikan dengan Kurma Daging....
pastu Sambal Tokok...

Kurma Daging senang je kan..tak payahlah resepi bagai..
sama je pusing mana-mana punnnn




ni lah Sambal Tokok
air tangan incik suami
saya ni bab-bab menumbuk ada cili padi..
mmg alergic..habis satu badan gatal nanti
jadi tugas itu diserahkan kepada yang nak makan..hehehe

bahannya cuma ikan bilis, cilipadi merah dan hijau..air perahan limau kasturi..gula garam skit..




di sebelah malamnya
singgah TheHideOutKL pulak sempena Grand Openingnya
support biz adik ipar.....

kalau korang berkesempatan..
tersesat di Cheras
singgah-singgahlah ye..

The HideOut KL
51-1, Jalan Dwitasik 2
Dataran Dwitasik Permaisuri
Cheras
Opening Hour:
MONDAY - CLOSED
Tues - Friday - 7pm to 12am
Sat to Sunday - 1pm to 2am

depa ni hidangkan western food...kalau nak nasik lemak kaaa.....mee goreng mamak kaa....
belom ada lagi lah  ye..

jemput-jemput support biz Melayu...




Pau Yik Mun Tanjung Malim

Assalamualaikum


Actually tak terfikir di akal pun Encik Suami boleh nak singgah sini
sbb memang assumed breakfast kat R & R je..

boleh pulak dia ke sini
tapi soalan pertama a.k.u bg kat dia Encik Suami "Halal tak?"
haaaaaaaaaaaaaaaaa.....

on the way ke sini saya memang google pasal kedai ni..
nasib baik ada bukti sah HALAL..
ok suggestion was approved!!

dah nama pun breakfast kan..
sebelum kedai bukak kami dah bertenggek kat situ...
agaknya tuan kedai pasrah ramai dah bertenggek...
dia bukak awal 10 minit..ha ha ha





penuhhhhhhhhhhh ok...
mmg bukak je..teros orang serbu...




masa mula-mula order..
mmg tak amik pun pau dia..
walaupun kedai pau kan
semua dok kejar benda lainnn...

tapi di sebabkan orang kata pau dia sedap
makanya..a.k.u orderlah Pau Kari Ayam dengan Pau Kaya

selebihnyaaa..layan jelah gambar makanan yang kami order...

Roti Kahwin - Hainan Kaya with Butter

Pau Ayam

Sweet Sour Chicken Rice

Hainan Chicken Rice


keseluruhan....ala carte nya sedap
portion nya banyakkkk
Pau..ok ok jaaa
Ayaq Teh Ais...maheii...tapi ok lahhh

lepas tangki di isi...
kami meneruskan perjalanan kami

haaaaaa dapat pun ber'wefie'
bukan senang ni nak dapat gambar begini dengan incik suami
mmg tak di layannya lahhh
but this time..ok pulakkkk
tu hero kecik tuu pun OK...
semua good mood
penangan perot dah di isi kot :)




bila dah sampai ke destinasi
kami singgah di sini dulu
solat Zohor..
sambil-sambil tu..kami layan se'cawan' besar Cuppocino and Choc Vanila...
dan ber'wefie' di Cempaka Sari..




actually tujuan hari ni
nak attend wedding sepupu..
so kami datang tiga kereta...
yang pertama sampai of course kami lah..
tu pasai sakan bergambaq..
yang dua kereta..sangkut di jammed...
boleh tahan gak jammed..lagi-lagi nak masuk ke Tol Simpang Pulai.
haaaaaaaaaa semua pakat nak naik Cameron ok

yang kami nak ke Parit ni...
terpaksa que sama dengan depa secara berjemaah ...
padahal line kami clear je...
tension di situ






lebaq sungguh kan Sungai Perak..
kagum saya ok...ha ha ha...

dan di bawah ni lah Mercu Tanda Bandar Parit
dari saya kecik sampai sekarang..macam ni lah rupa dia
warna pun sama kot...(ingat-ingat lupa dah)
cuma jalan je..dah tukar one way..
dah huru-hara kami jap..h aha ha...(rajin balik kampung kannnn)

dulu selalu gak lah jenguk...
tapi bila arwah Tok ngan Opah dah tak de..
kami jarang dah balik
tapi tak delah sampai tak balik langsung....

ni Arwah Wan Nyah pun dah tak de
tak tahulah..lepas ni raya balik kg ke tak....




motif balik kg tengok orang kahwin tapi tak bergambar pun dengan Pengantin..how?

lambat kekdahnya kannn...begitulah kesimpulannyaaa..ha ha ha...

tapi at least kami semua sampai lahhh dan balik pada hari yang sama :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...