SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Friday, October 21, 2011

Alieyah dikejarkan ke hospital - Part 2

Assalamualaikum

sambung kisah ari tu...
pasal Alieyah kena referred ke hospital





pagi-pagi lagi dah siap-siap nak gi hospital
sib baik lah Ampang Puteri ni
ada org boleh tolong buatkan GL
lepas buat GL...
teros naik jumpa on call Paed
tapi cam biasa..
kena tunggu lepas Paed buat rondaan

so a.k.u ni dengan effisyen nya request
tuk buat blood test sementara tunggu Paed sampai
tapi assistant kat situ kata tak boleh
kena tunggu Paed bg advise dulu

ok lah..
a.k.u paham..

walaupun Alieyah dah ada Paed kat Ampang Puteri
tapi kes Alieyah dikategorikan sebagai New Case
so kena guna on call Paed

so tunggulahhh

tup tup
sorang lagi Assistant panggil
dia kata Alieyah dah demam 5 hari ye?
a.k.u kata ye
ok lah..cam tu boleh amik darah teros
wahhhh
tadi a.k.u suh amik tak nak kannn

pegi Lab
amik nombor giliran "1014"
cantik nombor di atas
sama nombor ngan My Kid Alieyah

bila nak sampai turn
a.k.u slow talk ngan Alieyah
"sat gi....nak amik darah Alieyah tau"
dia angguk
"Alieyah strong kan....."
"Ye.." jawab Alieyah
"Good girl....Kalau Alieyah strong..nanti masa amik darah...Alieyah kuat tau..Alieyahkan PowerPuff girl ibu"
"Ye...." jawab dia spontan

bila turn sampai..
a.k.u cakap lagik
ok..."PowerPuff girl ibu strong..nak amik darah ok"
dia pun hulur tangan
org yang amikkan darah tu pun baik
sama-sama plak bg kata peransang...

dan hasilnyaaaaaaaaaaaaaaaaa
nangis tak....ape pun tak

tegar ok
sampai org tu suh lepaskan gengaman pun masih tahan lagik
dia siap tgk lagi jarum tu melekat kat tangan dia
sib baik lah ibu tak power
kalau idak dah snap gambar
tapi apekan daya..tak boleh kan
kang org kata over..
anak kena cucuk amik darah
ibu siap nak slow motion amik gambar..huhuhu





lepas amik darah
teros gi bekfes
yelah dah pagi-pagi pegi hospital..
sementara menunggu result dan Paed kannn

lepas makan...teros balik pegi Klinik
tunggu jap
tup tup..
Paed dah sampai
walaupun giliran kami no. "4"
tapi disebabkan a.k.u satu-satunya yang ada kat situ
kami masuk dulu
yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

resultnya...




Alieyah negatif denggi...
cuma ada kuman sikit dalam darah
tu maybe demam
so Paed bg antibotik kena habiskan dalam masa tiga hari
sekali sehari

dan standby ubat demam, batuk dan selesema....
Paed kata..
cuma demam biasa..
tapi jika demam masih ada dalam masa dua tiga hari
datang balik
takut betul-betul denggi..

lepas tu teros gi Farmasi
amik ubat




sib baik tak ramai
yelah awal lagi kan

dah settle semua urusan
ingat nak masuk opis...
amik time off je lah
tapi tetiba malas
boss pun MC
(setiap kali a.k.u EL, mesti boss a.k.u MC)
best kan..huhuhu

so...
diakhiri dengan gambar di bawah

my very POWER PowerPuff Girl











 

2 comments:

  1. wah bagus tul alieyah..dah besar dah dia kak, nampak mature..

    ReplyDelete
  2. @qemaishak

    kak long Qema..
    adik je nampak baby tak besar2

    ReplyDelete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...