kat opis ni kalau petang-petang cafe mmg penoh
a.k.u plak mmg 'rajin' pegi cafe di waktu petang
dan antara food yang a.k.u sangat suka
cekodok pisang dan Vade
mmmmm
dan petua a.k.u dapat dari net untuk mendapatkan rasa cekodok yang lazat meletop adalah
Untuk mendapatkan cucur pisang (jemput-jemput pisang) yang cantik dan sedap, seeloknya pisang dikisar bersama gula sebelum diadun bersama tepung. Kemudian tutup dan biarkan adunan selama lebih kurang empat jam sebelum digoreng. Selain itu adunan tidak perlu disimpan di dalam peti sejuk.
dan ni petua dari makcik a.k.u plak
untuk mendapatkan cekodok yang lembut ..
tidak terlalu padat dan keras
bancuh dengan air panas/suam.....
pastinya cekodok tu rangup-rangup dan lembut di mulut
SELAMAT MENCUBA!!
lama tk buat cucur ikan bilis, cokodok pon dah lama tk makan...slalu mak buat sedap , lembut !
ReplyDelete@Cik FaRiZaM
ReplyDeletecuba buat sendirik bancoh dengan air panas..sure meletopssssss