SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Friday, January 4, 2013

LEGOLAND Malaysia: TIPS dan Nasihat

Assalamualaikum





TIPS dan NASIHAT 

PERTAMA
Korang mahir-mahirkan lah hafal peta di atas..jadinya...boleh tahu sikit-sikit dalam tu..dan tak terlepas park-park dia..cam a.k.u bukan terlepas..tapi memang tak pegi Lego Technic tu....seharian mmg tak cokop..ha ha ha...Pergilah semua zon-zon yang ada..rugi tak pegi....sebab dah bayar mahal-mahal kannnn..sila lah ke KANAN..kalau anak-anak yang kita bawak tu.....kecik-kecik lagi..sbb kanan tu banyak ride tuk budak-budak....kalau ala-ala anak-anak dah besar..silah ke KIRI selepas pintu masuk...sbb ride dia cam orang besar-besar sikit...

KEDUA
Kalau boleh..belilah tiket online....kang susah-susah je berator..tapi kalau nak berator pun tak pe..sbb a.k.u pun berator......TAPI dinasihatkan beli tiket online..kecuali...darurat cam a.k.u sebab nak redeem voucher KIDS GO FOR FREE tu.....or any other voucher yang korang ada

KETIGA
Pakai baju yang selesa..kasot yang selesa....air kalau nak bawak tu..siap-siapkan lah..nak beli pun boleh.....RM3 tu k setiap botol....air mineral ok......PAYONG....TOPI..kalau ada bawaklahh...ada WET TISSUE pun ok..panas kan...bila lap dengan wet tissue tu..segar sikit

KEEMPAT
Parking - amik Zon C kalau boleh...kenapa..sbb kat Zon C ni, laluan pejalan kaki dia berbumbung....tapi bukan satu kawasan Zon C tu berbumbung....satu tempat pejalan kaki je berbumbung...at least kalau hujan ke...boleh lah korang bertedoh lagik....kannn??

KELIMA
Solat..dont worry..ada surau...so boleh solat....jangan bagi alasan tak boleh solat ye....SURAU terletak di zon IMAGINATION....



KEENAM
Kalau nak sewa stroller..sewalah sebaik sahaja masok dari pintu utama..jangan kata later lahh..ni dinasihatkan untuk orang nak pegi waktu peak day..kalau non peak..a.k.u rasa mungkin takkan kehabisan lah....tapi..orang kata..apelah salahnya sewa dulu kan dari later - later nak sewa....menyusahkan je nanti...baik masok teros sewa...SINGLE STROLLER RM20 dan DOUBLE STROLLER RM30...WHEELCHAIR - complimentary tapi kena bayar deposit RM50....nanti dah pulang wheelchair...dia bagi balik duit kite...

KETUJUH
Setiap zone ada tempat makan dia tersendiri...
dan korang pandai-pandailah budget time makan korang.....
kalau boleh nak lunch tu....pandai-pandailah budget..sbb for sure..waktu-waktu cam ni..ramai sangat org nak makan..so better makan sebelum atau selepas waktu-waktu puncak...tak delah nanti penat-penat nak que..penat-penat nak carik meja....

selebihnya..enjoy
sediakan duit sikit tuk beli souvenir kat kedai dia org tuuuuuuuuuuu
for sure banyak unexpected barang yang korang TERBELI..
:)


ada LIMA tempat untuk korang shopping...
antaranya  THE BIG SHOP, MINI MARKET, THE BRICK SHOP...semua terletak di The Beginning..so yang ni..last-last pun boleh pegi..
KING'S MARKET terletak di LEGO Kingdoms
ADVENTURE'S DEPOT terletak di LAND OF ADVENTURE...

YANG PALING UTAMA
plan ur journey in LEGOLAND.....
sehari memang tak cukuppppppppppp... ha ha ha

gambar-gambar korang yang dicaptured oleh 'photographer' dia org
semua softcopy boleh di ambil di website...jadi....jangan lupa 'save' gambar korang tuuuuuuuu
rugi OK bayar RM30 kalau tak amik softcopy....











14 comments:

  1. good info, kitorang bercadang nk kesana ujung bulan ni..ngeee

    ReplyDelete
  2. suka tgk gambar korg gi legoland. afne yg dkt ni pun x terpegi lg. nk tunggu review2 mcm ni lah. thanks ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afne dekat lagi lah best..tak yah pk2 bila nak pegi..nak pegi..teros je pegi kannnnnn

      Delete
  3. softcopy amik kt website..camner tu..tk phm

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi website Picture Air..key in code gambar kita......pastu dapatlah gambar kite dalam bentuk softcopy :)

      Delete
    2. Dia ada kata code kat bawah gambar... Sumpah x jumpa code tu..

      Delete
    3. Kat mana code gambar tu? X jumpa pun

      Delete
  4. time ksh utk info....hoho....bestnye...nk pegi..nk pegi....xsbr sgt ni nk gi..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi jangan tak pegi..kebanggaan rakyat malaysia

      Delete
  5. Dah malam baru keluar Legoland...wow!
    pkl baper masa tu kak? hihih :D
    mana citer Hello Kitty Land...
    nak tgk apa ada kat situ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 8.30 kot......heheh..gerak dari situ dekat kul 9.....:)

      hello kitty tu dah up ari tu erin..sebelom legoland

      http://adanyakauuntukku.blogspot.com/2012/12/sanrio-hello-kitty-town-puteri-harbour.html

      Delete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...