SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Thursday, April 12, 2012

dan keputusannnya.........



haaaa....a.k.u pun tak tahu ape keputusannya...
sbb En Adha yang mendengarkan..

tapi kalau korang tengok x-ray kat atas tu?
ape maksodnya yek?





sebelom a.k.u bgtau keputusan dari doctor ape sakit En Adha sebenarnya...
a.k.u nak ucapkan terima kasih pada mereka yang datang
a.k.u mmg tak bgtau siapa-siapa pasal nieH..
(even a.k.u banyak up pasal ni kat FB)
termasuk mak pak a.k.u dan mak mertua a.k.u
tak moh menyusahkan mereka..
yang hadir ke hospital pun kebanyakkannya kawan-kawan office En Adha je...

selain dari kunjungan tu..
a.k.u juga hargai setiap komen mendoakan En Adha cepat sembuh
kat FB, sms...even tanya a.k.u sebaik sahaja a.k.u keje..
semuanya a.k.u sangat-sangat hargai.......


kite santai-santai dulu ye....
ni lah rutin harian budak berdua selama 3 hari 3 malam kat hotel lima bintang tuuu....
main tak henti-henti....
si Fahim sampai tak kenal babah..tak moh kawan ngan Babah..
maybe sebab babah pakai baju lawo kat hospital
macam nak tinggalkan dia lah..nak gi jalan-jalan kekdahnya..
padahal babahnya warded......





siap berkampung ok..
jangan tak tahu...
tilam bantal selimut sume hangkotttt








dan aksi ni paling a.k.u terkejot..
siap panjat nak follow kak long tgk luar
tu duduk kan...ada aksi berdiri pun ada....
berdiri sama level ngan tingkap tu ok
fuhhhh....kalaulah tingkap tu tetiba jatohhh..how how
sangat sangat menakotkan ok...

ok lah

keputusannya...
adalah seperti di bawah..

everything looks fine..
brain OK...
heart OK...
eye OK

a.k.u sebenarnya riso pasal sesuatu tuuu
ye lah
kat opis nieH
kebanyakkannya tau pasal tu bila dah stage 3 ..stage 4
a.k.u riso gak kan...
mana tau..
tapi mintak di jauhkannn..

korang faham kan ape maksod a.k.u dengan 'tuuu"
a.k.u tak moh tulis..sbb karang mana tau...jadi doa
mintak simpang

so kawan-kawan..
kalau sakit kepala yang berlarutan....
pegilah jumpa neurologist cecepat..
pastikan betl-betul..
jgn kite ingat sakit kepala biasa....
migrain biasa
tup tup..dah stage 4
dah teruk dan tak boleh buat apa-apa
kite bukan mintak yang tak baik
but better check skrang...

at least kite tahu sakit kite yang sebenar...

En Adha dah kuar wad pun
tapi still ON MC sampai Friday neiH..
hari Sabtu ada follow-up..
dua sekali ok
satu ngan Tawakkal satu ngan Ampang Puteri
tapi a.k.u tangguhkan dulu Ampang Puteri
sbb memberi keutamaan untuk yang sakit kepala ni dulu.....

ingat ye kawan-kawan
pastikan betul-betul....
mintak doctor refer terus pada pakar kalau sakit kepala yang berlarutan...

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




8 comments:

  1. Moga en suami cpt sembuh ye. amin. sedih plak bc kisah awk ni. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Cik Farizam...doakan yang terbaik ye...

      Delete
  2. saya selalu sakit kepala :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila jumpa pakar ye Puan Mya...
      lebih baik pasti dari tak tahu....

      Delete
  3. so total nye sume ok la ye kak?
    kalo ok alhamdulillah la. kalo x moga2 cepat la sembuh nyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak delah ok sangat Waty..
      kena be extra careful lah..
      sbb migrain ni kena pastikan betul2...

      Delete
  4. baru sempat baca pasal nie..risau kan kak??

    alhamdulilah en adha x ape² & dah keluar hpital pun...moga sihat² hendaknye

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana tak riso Wina
      nak gi Zoo Negara pun tak jadik..

      tgk gambar awak jelah kat Zoo Negara duluuuu..

      thanks ye

      Delete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...