SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Wednesday, August 29, 2012

Seorang yang sebenar-benarnya layak di gelar SAHABAT

Assalamualaikum


a.k.u ni suka tau..google nama sendiri..
bukan shok sendiri
tapi sedang mengkaji
bukan kaji bintang..kaji bulan tu
tapi kaji kot kot ada org terkutuk termengumpat a.k.u kan
boleh lah 'tumbuk' org yang cuba kutuk-kutuk a.k.u

huhuhu

tapi tak delah sampai 'tumbuk'
mana tau kan....dalam penulisan kite nieH
ada yang 'terngata' tanpa kite sedari

dengan cara cam ni..
a.k.u boleh lah tau sikit-sikit..
ada ke yang terkurang mana-mana kan....
tapi kebanyakkan yang a.k.u google nama a.k.u
sumenya baik-baik belaka.....
alhamdulillah...

cumanya..
hati a.k.u tersentuh bila tengok benda di bawah nieH







mungkin bagi orang lain..
tulisan di atas ni tak de makna..
tapi bagi a.k.u sangat sangat bermakna....
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nak nangisssssss.......

dulu hari-hari kalau pegi keje
'sametime' a.k.u tidak pernah lekang dari 'sametime' si Laili nieH...
ada je cite
kalau tak buka sametime...sure tercarik2.....sms ke..tanya kat mana
susah senang dulu..sume diluahkan kat sametime......

a.k.u kenal Laili ni dari UiTM..
sama-sama belajar

dulu masa belajar......dia terkenal dengan 'wardrobe' dia yang banyak
dah siap boleh buat 'kedai baju'.........

lepas belajar
Laili dapat keje kat sini
masa tu..a.k.u kantoi satu paper..so Laili lepas dulu
tapi..dah ditakdirkan jodoh kami panjang
a.k.u pun di panggil bekerja kat tempat yang sama

masa keje..kami sambung belajar lagik
pegi sama-sama
naik komuter (Ingat tak Laili)
pastu ada rezeki lebih sikit.....buat loan kat sini...beli keta kancil yang masih setia dengan a.k.u

ye..kami susah dulu
dengan gaji RM791 tau..kami hidup di kota Kuala Lumpur nieH...
bila gaji naik RM1000..a.k.u tekad buat loan tuk mudahkan kami pegi belajar
tapikan.....huhuhu ... dua-dua hanyut dengan pelajaran kan kan kan Laili..ha ha ha

masa Laili kawin
a.k.u siap jadi pengapit tau....
tak pernah-pernah a.k.u jadi pengapit......a.k.u boleh jadi pengapit ok

tu blom campur bila dia dah anak satu, anak dua, anak tiga...dan anak empat..
sib baik sampai empat je..kalau anak lima enam tujuh
mau jenuh a.k.u nak ingat tarikh period dia

boleh tak...dia yang period a.k.u plak kena ingatkan tarikh
so sweet kann..sangat-sangat sweet...

tapi skrang
Laili dah tak de
sob sob
dia dah tak keje sini

a.k.u tahu hasrat dia nak berhenti kerja
a.k.u tahu keputusan dia nak berhenti keje dengan sebabnya...
tapi masa dia nak berhenti tu
mmg dia tak bgtau
tau-tau dia bgtau...hari ni last day dia keje
huwaaaaaaaaaaaa
macam nak campak je Laili dari tingkat 15 ke bawah
geram ok...
sedih sangat-sangat
dah lah last day keje baru bgtau nak berhenti...
pastu time a.k.u nak balik dekat 5.30 tuu baru dia bgtau
sakitttttttttttttttttttttttttttttttttttt hati ok

sib baik next day tu dia datang jumpa a.k.u
kalau tak..mmg ko Laili......terok tau..tak suka tak suka tak suka...

motifnya skrang..
a.k.u rindukan dia
kawan a.k.u....seorang yang sebenar-benarnya layak di gelar SAHABAT...
a.k.u sayangkan ko tau Laili
ingat...kalau apa-apa..jgn tak bgtau a.k.u....

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
(emo sangat-sangat nieH)

10 comments:

  1. adeihh tacing suwit sangat.. rindu kak laili jugak, zaman2 pcm zaman fb dulu, semoga persahabatan kak ila dan kak laili diredhai allah..

    ReplyDelete
  2. ingat kakak ni..otai pcm
    takut nk ramah mesra dgn dia..eh bkn takut, segan
    hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak yah segan2..jumpa ... sergah je Syana

      Delete
  3. klu dikenangkan zaman berkawan-kawan memang touchingkan... sesekali dapat jumpa... best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu......ntah bila dapat jumpa lagi

      Delete
  4. Sobb soobb saya nangis kakak..banyak sangat kenangann ngan kakak...saya mencik kancil kakak sebab tiap kali saya naik mesti nak tido hehe..mmg takmo jumpa kakak takut saya meraung kat depan bilik cindy siah tuh ..saya sayang kakak jogakk..sobb sObbb....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ngan azmi sama je
      kalau duk sebelah..mesti jadi patong cendana kannnnn.......

      chessss..nama boss den plak kat sini

      Delete
  5. aaa.. sooo sweettt la bebs... eh kak lali keje 1 tempat lagi ke ngan akak???

    ReplyDelete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...