SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Thursday, March 7, 2013

Rumah Manisku Episod Dua

Assalamualaikum

Berbalik pada topik sebelah pagi tadi...
haaa semalam a.k.u amik coti semata-mata nak uruskan "Rumah Manisku" ini
dari pagi dok bertenggok depan bank nak settledkan payment
ingatkan bank bukak kuk 9.30..rupa-rupanya kul 10 baru bukak...

lepas je bayar teros ke Bangsar..nak pegi amik surat tuk amik kunci....
dah settled kat situ...tunggu plak Alieyah balik sekolah..
kang takot plak lambat ... terpaksalah Alieyah ponteng kelas petang semalam....
lepas tu kena berkejar ke Putra Perdana..tempat amik kunci pulak....
memang ngam-ngam sampai kul 2.15 petang masa tu..
sbb dia orang dah buat appointment tuk kami amik kunci dari 2.15 petang ke 3.15 petang....
sebaik je dapat konci.....
ape lagi..zasssssssssssssssssss mencari "Rumah Manisku" itu...



amik kau..
segugus kunci....pilih mana satu idaman hati...

punyalah susah nak bukak pintu kite orang tu...
dengan kunci yang banyak..dok try satu-satu..
dah macam fear factor plak a.k.u rasa dok nak bukak sliding door tu....




ni lah "Rumah Manis" kami....
alhamdulillah
walaupun tak dapat claim LAD sbb 8 tahun tertangguh
yang paling utama..rumah siap...

perasaan??
mmmmmm..tak tergambar ok
nak kata gembira...mmm .. cam duka pun ada
nak kata duka...kenapa pulak berduka kannn..
tapi apa-apapun....Alhamdulillah..akhirnya kunci dalam genggaman..
haaaaaaaaaaa nampak tak awan..cantik kan...
a.k.u sempatlah amik dua tiga gambar awan yang cantik
memang terlalu indah ciptaan yang Maha Esa kita...
sungguh indah.....

rumah kite orang berdepan dengan padang...
so  dah ada budak nak pegi Taman Permainan depan tu...sabo jekannnn...

tapi bila kata.."Alieyah nak tinggal sini tak?" dengan spontan dia jawab tak nak..
bila tanya kenapa tak nak? sebab katil tak de..boleh gitu..adoi anak...






kecik je "Rumah Manis" ku ini..
dapur pun muat-muat montot a.k.u je haaaa...ha ha ha...
bakal di renovate...sudah ku kabarkan pada itu incik suami..memang kena renovate..saya tak suka kedudukan dia..ha ha ha.......




gambar kat atas ni pulak dari arah tangga ke bilik di tingkat atas....
tingkat atas ada tiga bilik ke semuanya..termasuk satu bilik 'hajat'...
gambar di bawah pulak dari pintu depan ..
nampaklah direct dapur dan bilik utiliti tu
tu pasai a.k.u kabo ngan incik suami..sila buat renovation
'feng sui' tak cantik...ha ha ha...



nanti a.k.u cuba carik gambar lama yang a.k.u pernah amik masa mula-mula dok jengah kawasan nieH
masa tu kotor giler.........
skrang ni ok lah sikit...

mmmmmmmmm....doakan segalanya dipermudahkan ye..


10 comments:

  1. alhamdulilah kan kak :)

    wina paling suke porch dia...besar & panjang..best!!

    lepas nie tunggu hasil renovation ye heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tunggu 'ongkos' masuk dulu Wina..put on KIV first..hehehhe

      Delete
  2. seronoknya rumah dah siap.. landed pulak tuh.. best best..
    semoga semuanya dipermudahkan ya ila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih maya..insyaallah allah juga akan permudahkan setiap apa yang maya buat...

      Delete
  3. cantek nya umah Ila ...

    Ila ok sangat neh ...geram tgk porch keter yg panjang tew

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah Moon......
      at last... hehehhe

      Delete
  4. akak.. mcm kecik je kan keluasan umah tu. tp untung nye dpt tanah besar blh dpn n akak ade lagi tanah blkg. ble la renovate ikut kesukaan hati kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang buka dia kecik....berbaloi dengan harga membeli pada waktu ituuuuu

      Delete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...