SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Wednesday, July 3, 2013

Aku Adalah PRIMADONA

Assalamualaikum

giler diva tajok kannnnnn

bukan senang jadi pembantu boss..
orang dok kata..
elehhh jaga boss je pun
ye .. jaga boss lah sangat....

korang tak tahu keadaan sebenar..sila diam
kadang-kadang kita boleh kata " ko ok kan ngan boss ko..mesti PRIME debabooo"
ye sekali lagi...."YE lah sangat!! "

kadang-kadang a.k.u terfikir
jadi pembantu boss nieH
seolah-olah kita membawa karekter yang berlainan..
mulut cakap lain..hati cakap lain..tu belom lagi otak berkata lain...
dah macam 'PRIMADONA' pun ada jugak...

ingat senang ke nak 'hold' satu-satu karekter tu lama-lama?
ingat senang ke nak 'backing' boss itu dan ini
ingat senang ke nak 'ikot kemahuan' yang kejap ada pasang kejap surut?
tell me??

kadang-kadang..jaga kucing tu lagi senang dari jaga manusia
at least...kucing tu memang kucing
kalau kita marah pun....kita lah yang bodoh kan..sbb marahkan kucing
tapi kalau deal dengan manusia...
HUMAN ok..HUMAN...
macam-macam karenah nak kena pikirkan..

kadang-kadang a.k.u give-up
malas nak fikir..
tu yang tetiba perkataan QUIT muncul di atas kepala tuuuuuuuuuuuuu

Ya Allah
permudahkan urusan ku dan seluruh ahli keluargaku
permudahkan urusan sahabat-sahabat ku...
permudahkanlah urusan semua umat Muhammad S.A.W Ya Allah...
bumi ini bukan MILIK kita...bukan tempat kita Umat Muhammad S.A.W untuk bersuka-ria
SYURGA itu yang abadi..
di bumi Allah adalah tempat kita beribadat......

tak pelah....buat sehabis baik
tak kisahlah orang nak kata apa..
kita tahu apa yang kita buat
insyaallah..tawakkal...istiqamah....


6 comments:

  1. sabar separuh dr iman... :)

    ReplyDelete
  2. Susah kan kak kerja jaga 'orang besar' ni kalau kena yang banyak songeh lagi la...sabar ye :)

    ReplyDelete
  3. byk2 sabar kak..klu dgn karenah manusia kene byk2 istighfar

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Zety
      selagi namanya m anusia......redha jelah

      Delete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...