SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Monday, July 1, 2013

Mydin Wholesale Hypermarket Subang Jaya

Assalamualaikum

tetiba nak cite pasal Mydin kan..
dah ape kes??

haaa kekdahnya...ari Sabtu lepas
ntah mimpi apa itu incik suami ajak pegi sana
tak pernah-pernah ajak pegi sana...
dapat 'seru' agaknya.. :)

dah lah tak tahu area Subang Jaya tu...
memang confirmed...sesat kan...
tapi dah 'driver' yang nak pegi....ikotkan sajaaaa...

tapi yang bestnya
terkonpius..antara Kelana Jaya dan Subang Jaya ok
dua-dua ada Giant kan..
dia sebut Mydin Subang Jaya
tapi kekdah cite kat a.k.u kat Kelana Jaya..
bila dah sampai Kelana Jaya, bleh kata..ehh salah..Subang Jaya kot..
adoiii........kalau Kelana Jaya tu a.k.u boleh lagi lah..Subang Jaya mmg failed ok


incik suami pun interested nak pegi Mydin ni sbb kawan dia kata Mydin ni dah 'makan' Giant kat sebelah dia
mana tak di'makan'...semua ada OK..
harga dia..mmg jauhhhh lebih morah..
kualiti..sama macam supermarket lain
sebut je nak minyak masak...hamikk ko pelbagai jenis minyak masak ada..
sabun? barang rumah .. kering atau basah?
sume ada..
sampai anak buah a.k.u pun kata.."Eh Maksu....ada Courts Mammoth kat sini" ...
Courts Mammoth ok....sbb pelbagai jenis barangan elektrik berjenama pun ada kat situ...
blom lagi campur alat tulis...ehh macam-macam lah ada....
tu yang dekat RM700 a.k.u habis kat situ OK
tak pernah-pernah a.k.u shopping cam tu sekali..
mmg giler penangan Mydin nieH..




actually sebaik saja sampai tu
kami teros solat..
nak kejar Asor....
surau dia...lelaki tempat lain..pompuan tempat lain..tapi still same floor...
dah namapun first time kannn..
memang susah gak lah mencarik..
surau OK....bagi a.k.u bersih dan agak selesa..
even tempat 'Ibu dan Anak" pun ada........ ye lah tempat yang breastfeed ke..nak tukar diapers tu...

sementara tunggu babah dan ibu solat..
anak-anak..layan games yang ada kat situ duluuuu
lepas solat baru 'bershopping sakan...

tak cukup kat situ..
ce tengok gambar di bawahhh
hamboiiii
ibu kalau nak mintak 'hadiah' dari babah..tunggu bonus ok
tgk kalau anak..
teros beli .. huh...
sian ibu tau.......touching!!

si Alieyah ape lagi
happy sakannnn lahhhhh




dan hasil 'tangkapan' di Mydin..
banyak ni je OK..
jumlah RM700....fuhhhh..panas ibu
sib baik lah RM700 tu dah termasok baju raya
ha ha ha..baju raya OK...puasa pun tak sampai lagi
tak pe..ibu suka prepare awal-awal
berbaloi-baloi :)




 nak ke sana
mmm senang actually
dah masok ke Subang Jaya tu dari arah Federal Highway....terooooosss je..nampak Summit USJ amik kiri..
tapi kami..ntah ke laut mana pegi...dah berpusing-pusing satu USJ tu
sib baik nampak 'abang-abang' Mydin berkeliaran kat area kami sesat tu...
teros kata...."haaaaaaaaaa ni keje Mydin nieh..sure Mydin kat sini"
sib baik betul
kalau tak..mmg sia-sia saja 'sesat' kami di USJ..
incik suami mmg dah 'sound' awal-awal nak balik
tapi bagi a.k.u dah alang-alang sesat
baik carik sampai dapat !!

heheheh




pengalaman yang agak 'memenatkan'
tapi berbaloi
tapi kalau dari Taman Melati semata-mata nak datang Mydin USJ nieH
mmmm pk 100 kali dulu baru pegi kot...
tapi kalau dari Putra Perdana nanti... maybe boleh difikirkan..

:)


6 comments:

  1. hihi..Mydin nih da jd tmpt wajib sy & mak sy stiap minggu..hihi :)

    ReplyDelete
  2. mmg port shopping pon mydin mall ni. tp kalo subang ni kadang2 g jugak kalo ke kl... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaaaaaaaaaaaa......singgah gak yek Waty

      Delete
  3. Kalau g maydin ni nak beli 2 barang jadi 10 barang hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu qema
      tu yang dari nak tengok2..singgah2...dah beratos2...sampai stock ray apun dah terbeli

      Delete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...