SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG

Friday, September 21, 2012

Benda Mudah tapi Susah

Assalamualaikum



Pernah tak terjadi pada korang
elok-elok dah karang ayat
tup tup..boss kata.."sila gunakan perkataan lain"
haaaaaaaaaaaaaaaaaa

banyak kali gak lah terjadi
tak kiralah english ke.....melayu ke...
sama je

tup tup tadik ada kawan sekerja datang
dia kata nak mintak idea kite org
perkataan dia mudah je
Penambahbaikan...menambahbaik
so nak carik perkataan lain yang lebih kurang cam tu tapi tak moh guna perkataan di atas...

tetiba kan..cam mentol pecah atas kepala ok
bukak kamus dewan bahasa..rujuk pada yang pakar...ha ha ha
blur
kosong..kosong..kosong...
macam-macam dah kluar...
peningkatan lah.... menaiktaraf lah...macam-macam ok...

keje oh keje...
kadang-kadang benda mudah jadi susah...
skrang masih pening....sbb masih tak jumpa perkataan lain yang sesuai....
adoi..cam nak carik makanan yang sedap untuk tekak yang lapar.......huhuhu
pernah tak jadi cam tu? nak makan...tapi bila tgk makanan tak tahu nak makan apa..
haaa sama lah kes cam ni kannn....




3 comments:

  1. stendet.. kadang2 kena gak tp last2 soh bos je karang sendiri aty taip kan jer... hahhaha

    ReplyDelete
  2. Asal pening makan....asal marah makan...asal bosan makan....asal suka pun makan...hahahha sebab tuh saya sayang kakak ehheheh

    ReplyDelete

eh nak komen..alahai...tak sangka ada org nak komen...terima kasih lah ye...terharu achik haaa...ada gak org nak komen...nak nangis ok...ha komen-komen...nanti achik baca dan balas ye...bak kata pantun dua kerat tu...

pecah kaca pecah gelas...sudah baca harap balas...

PEN MERAH PEN BIRU...YOU MARAH I LOVE YOU

Assalamualaikum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...